o nas
oferta
nasi klienci
fotogaleria
kontakt
mapa strony
|
strona główna
|
jak do nas trafić
menu podręczne
Co to jest HACCP?
Początki HACCP
Zasady systemu HACCP
Metoda wdrożenia HACCP
Korzyści z posiadania systemu HACCP
HACCP w Polsce - wymogi prawne
HACCP
Korzyści z posiadania systemu HACCP
Największa korzyść polega na wyprodukowaniu bezpiecznej żywności. Inne zalety systemu są następujące :
Jest łatwy do zastosowania i zrozumienia
Zapobiega problemom w uzyskaniu bezpiecznego produktu
Przewiduje możliwe zagrożenia, a nie opiera się na doświadczeniu wynikającym z niepowodzeń
Gromadzi środki i pomoc na obszarach zagrożenia
Ogranicza potrzebę końcowej kontroli wyrobu
Może być zastosowany w różnej wielkości zakładach produkcji żywności
Daje konsumentom pewność bezpieczeństwa procesu produkcyjnego
Pozwala przedsiębiorcom spełnić wymagania prawne produkcji bezpiecznej żywności
Systemowe podejście do udoskonalania skutecznego nadzoru i kontroli
Może być zastosowany na wszystkich etapach procesu produkcji żywności i obrotu nią
Stanowi uzupełnienie Systemów Zarządzania Jakością, takich jak EN PN ISO 9001-2000
Jest skuteczniejszy od tradycyjnych planów kontroli
formularz zgłoszeniowy
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani wdrożeniem systemu prosimy o wypełnienie formularza.
zaufali nam
praca w DJB
Polecamy : Dotacje Unijne