ISO

mapa strony   |   strona główna   |  jak do nas trafić
 
HACCP
  menu podręczne
 
  HACCP
 
Zasady systemu HACCP
 
System HACCP jest oparty na siedmiu zasadach zaakceptowanych w skali międzynarodowej przez liczne kraje, które określają jak udoskonalać, realizować i utrzymywać skuteczność systemu zapewniającego produkcję bezpiecznej żywności.
  1. Należy rozpoznać możliwe zagrożenia i środki dla ich kontroli
  2. Należy określić Kontrolne Punkty Krytyczne (CCPs), gdzie muszą być zachowane szczególne środki ostrożności
  3. Należy ustalić krytyczne granice, które muszą być przestrzegane, aby CCP znajdowały się pod kontrolą
  4. Należy ustalić system nadzorowania kontroli w CCP
  5. Należy opracować działania naprawcze, które podejmuje się w przypadku utraty kontroli nad CCP
  6. Należy ustalić postępowanie sprawdzające, czy system HACCP działa prawidłowo
  7. Należy opracować odpowiednią dokumentację i system zapisów
  formularz zgłoszeniowy

Jeśli jesteście Państwo zainteresowani wdrożeniem systemu prosimy o wypełnienie formularza.

formularz
 
  zaufali nam
 
 
praca w DJB
Zobacz aktualne oferty pracy
 

Polecamy : Dotacje Unijne